Όροι και προϋποθέσεις

Το livingzin.gr είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα έκθεσης και διάθεσης προϊόντων μέσω του διαδικτύου της ελληνικής ομόρρυθμης εταιρείας «Γ.ΣΟΥΛΑΣ – Μ. ΣΚΟΥΜΠΡΗ O.E.», που εδρεύει στην Αντώνιου 20 και Βύρωνος 11, Χαλκίδα, στην Ελλάδα (ΑΦΜ:998668856 / Δ.Ο.Υ Χαλκίδος).

Προτού περιηγηθείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις που το διέπουν και που εφαρμόζονται ειδικά για την χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος, που βρίσκεται στην διεύθυνση www.livingzin.gr.

Βεβαιωθείτε ότι συμφωνείτε με τους όρους και τις προϋποθέσεις που αναγράφονται, διότι η συναλλαγή σας μαζί μας μέσω της ιστοσελίδας www.livingzin.gr διέπεται από τους συγκεκριμένους όρους και συνεπάγεται την αποδοχή αυτών.

1. ΟΡΟΙ

Η «Γ.ΣΟΥΛΑΣ – Μ. ΣΚΟΥΜΠΡΗ O.E.» διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή να ανανεώνει τους όρους και τις προϋποθέσεις των συναλλαγών, που πραγματοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος.
Η «Γ.ΣΟΥΛΑΣ – Μ. ΣΚΟΥΜΠΡΗ O.E.» αναλαμβάνει την υποχρέωση να ενημερώνει τους χρηστές για τυχόν τροποποιήσεις καθώς και για οποιαδήποτε αλλαγή, μέσω της ιστοσελίδας www.livingzin.gr
Διευκρινίζεται ότι η όποια αλλαγή όρων δεν ισχύει για παραγγελίες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

2. ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η «Γ.ΣΟΥΛΑΣ – Μ. ΣΚΟΥΜΠΡΗ O.E.» δεσμεύεται ως προς την πληρότητα και την εγκυρότητα των πληροφοριών που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα www.livingzin.gr, τόσο εις ότι αφορά την αναγραφή των βασικών χαρακτηριστικών που περιγράφονται σε κάθε προϊόν που διαθέτει, όσο και για την ακρίβεια των στοιχείων που αφορούν τις παρεχόμενες υπηρεσίες από το ηλεκτρονικό κατάστημα www.livingzin.gr, πάντα με την επιφύλαξη τυχόν τεχνικών ή τυπογραφικών λαθών, που έχουν διαφύγει της προσοχής ή έχουν προκύψει ακούσια ή λόγω διακοπών λειτουργίας της ιστοσελίδας για λόγους ανωτέρας βίας.

3. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Η «Γ.ΣΟΥΛΑΣ – Μ. ΣΚΟΥΜΠΡΗ O.E.» εγγυάται την έγκαιρη ενημέρωση των τελικών καταναλωτών περί της μη διαθεσιμότητας προϊόντων. Το ηλεκτρονικό κατάστημα της «Γ.ΣΟΥΛΑΣ – Μ. ΣΚΟΥΜΠΡΗ O.E.» δεν φέρει ευθύνη για τυχόν τεχνικά προβλήματα που μπορεί να παρουσιασθούν στους χρήστες όταν επιχειρούν πρόσβαση στην ηλεκτρονική σελίδα www.livingzin.gr και κατά την διάρκεια αυτής και έχουν σχέση με την λειτουργία ή την συμβατότητα της δικής τους υποδομής με την χρήση του δικτυακού τόπου.

4. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

Όλο το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού καταστήματος, συμπεριλαμβανομένων των διακριτικών τίτλων, σημάτων, εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων κ.λ.π. αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της «Γ.ΣΟΥΛΑΣ – Μ. ΣΚΟΥΜΠΡΗ O.E.» και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων ή αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία τρίτων για την οποία η «Γ.ΣΟΥΛΑΣ – Μ. ΣΚΟΥΜΠΡΗ O.E.» έχει λάβει άδεια χρήσης αποκλειστικά για τις δικές της ανάγκες και για την λειτουργία του παρόντος ηλεκτρονικού καταστήματος. Απαγορεύεται ως εκ τούτου οποιαδήποτε αντιγραφή, μεταφορά ή δημιουργία παράγωγης εργασίας με βάση το περιεχόμενο αυτό ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό πάροχο του συγκεκριμένου ηλεκτρονικού καταστήματος. Η αναπαραγωγή, επανέκδοση, φόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση, καθώς και οποιαδήποτε άλλη χρήση του περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης έγγραφης συναίνεσης της «Γ.ΣΟΥΛΑΣ – Μ. ΣΚΟΥΜΠΡΗ O.E.» ή οποιουδήποτε άλλου δικαιούχου των πνευματικών δικαιωμάτων. Ονόματα, εικόνες, λογότυπα και διακριτικά γνωρίσματα που παρατίθενται και περιγράφουν το ηλεκτρονικό κατάστημα με το εμπορικό σήμα livingzin.gr ή τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της «Γ.ΣΟΥΛΑΣ – Μ. ΣΚΟΥΜΠΡΗ O.E.» ή τρίτων μερών, αποτελούν περιουσιακά στοιχεία της «Γ.ΣΟΥΛΑΣ – Μ. ΣΚΟΥΜΠΡΗ O.E.» ή των τρίτων μερών αντίστοιχα, προστατευόμενα από τους σχετικούς νόμους περί εμπορικών σημάτων. Η χρήση τους στο παρόν ηλεκτρονικό κατάστημα δεν παρέχει ουδαμώς άδεια ή δικαίωμα χρήσης τους από τρίτους.

5. ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Για να εκτελέσετε τις παραγγελίες σας μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος αρκεί να πλοηγηθείτε στις κατηγορίες και να επιλέξετε τα προϊόντα που σας ενδιαφέρουν, να τα προσθέσετε στο ηλεκτρονικό καλάθι αγορών σας και τέλος να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας, δίνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία, την διεύθυνση παράδοσης και επιλέγοντας τον τρόπο πληρωμής.

H Γ. ΣΟΥΛΑΣ – Μ.ΣΚΟΥΜΠΡΗ Ο.Ε  δεσμεύεται ως προς την ακρίβεια, την αλήθεια και την πληρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.livingzin.gr, εις ότι αφορά στην ταυτότητα της “Γ. ΣΟΥΛΑΣ – Μ.ΣΚΟΥΜΠΡΗ Ο.Ε” και τις παρεχόμενες μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος, συναλλαγές.
Το ηλεκτρονικό κατάστημα www.livingzin.gr καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Παρόλα αυτά και στα πλαίσια της καλής πίστης, δεν ευθύνεται και δεν δεσμεύεται από καταχωρήσεις ηλεκτρονικών δεδομένων που έγιναν εκ σφάλματος/παραδρομής κατά την κοινή πείρα και δικαιούται να προβαίνει σε διόρθωση αυτών οποτεδήποτε αντιληφθεί την ύπαρξή τους.

Μετά την καταχώριση της παραγγελίας σας, σάς αποστέλλεται αυτοματοποιημένο e-mail, στο οποίο αναφέρονται οι λεπτομέρειες της παραγγελίας και χρησιμοποιείται ως επιβεβαίωση παραγγελίας, η οποία συνάπτεται ως σύμβαση μεταξύ των δύο μερών.

Σε περίπτωση κατά την οποία δεν λάβετε σχετικό e-mail επιβεβαίωσης της παραγγελίας σας ή ειδοποίηση μέσω τηλεφώνου, αποτελεί υποχρέωσή σας να μας ενημερώσετε χωρίς καθυστέρηση, καθώς πιθανώς να υπάρχει πρόβλημα με τα στοιχεία επικοινωνίας που έχετε δηλώσει. Το www.livingzin.gr ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση που έχετε καταχωρίσει λανθασμένα στοιχεία επικοινωνίας με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η επικοινωνία μαζί σας.

Σε περίπτωση κατά την οποία σε παραγγελία προκύψει εκκρεμότητα, τότε θα αποστέλλεται αντίστοιχο e-mail ή sms ή εναλλακτικά θα πραγματοποιείται τηλεφωνική επικοινωνία, στα τηλέφωνα που έχουν υποβληθεί από τον χρήστη κατά την εγγραφή ή καταχώριση της παραγγελίας του στο www.livingzin.gr

6. ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ.

ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ:

Η εγγύηση ισχύει από την αρχική ημερομηνία αγοράς του προϊόντος και εφόσον έχει αγοραστεί από το ηλεκτρονικό κατάστημα www.livingzin.gr. Για λόγους εξακρίβωσης της ημερομηνίας αγοράς, είναι απαραίτητο να κρατήσετε την απόδειξη αγοράς, όπου αναγράφεται ρητά η ημερομηνία αγοράς.
Δεν εμπίπτουν στο πλαίσιο της εγγύησης ζημίες οι οποίες προκαλούνται από τις εξής αιτίες: Εσφαλμένη συναρμολόγηση, ακατάλληλη χρήση ή αποθήκευση, εσφαλμένος ή απρόσεκτος χειρισμός, χρήση πλην της οικιακής -εκτός αν προβλέπεται τέτοια από τον κατασκευαστή- έλλειψη καθαριότητας, αμυχές/χτυπήματα ή κάθε άλλου είδους ατυχήματα, επισκευές που δεν εκτελούνται με τον ενδεικνυόμενο τρόπο και χρήση μη γνήσιων ανταλλακτικών, φυσιολογική φθορά, χημικές ή φυσικές επιδράσεις στις επιφάνειες των προϊόντων, παράβλεψη των οδηγιών χρήσης του κατασκευαστή, όπως αυτές αναγράφονται στην συσκευασία.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί από εξειδικευμένο υπάλληλο του ηλεκτρονικού καταστήματος ελάττωμα κάποιου προϊόντος ή εξαρτήματος αυτού, το ηλεκτρονικό κατάστημα www.livingzin.gr θα προβεί στην επιδιόρθωση ή επισκευή του προβλήματος. Εφόσον κριθεί απαραίτητο μπορεί να γίνει αντικατάσταση του ελαττωματικού τμήματος ή/και ολόκληρου του προϊόντος. Εάν το ελαττωματικό προϊόν δεν ανήκει πλέον στη συλλογή των προϊόντων του livingznv, τo φυσικό κατάστημα livingznv ή το ηλεκτρονικό κατάστημα www.livingzin.gr θα φροντίσουν για την αντικατάστασή του με άλλο ομοίων ιδιοτήτων και τιμής.

7. ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

Μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να ακυρώσετε μια παραγγελία που έχετε κάνει εφόσον δεν την έχετε παραλάβει επικοινωνώντας με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών μέσω e-mail στο info@livingzin.gr ή τηλεφωνικώς στο 22 210 73818.

8. ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Η πληρωμή στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.livingzin.gr αφορά στην εξόφληση των προϊόντων της παραγγελίας, καθώς επίσης και στα έξοδα αποστολής αυτών.
Μία παραγγελία μπορεί να εξοφληθεί κατευθείαν μέσω του www.livingzin.gr ακολούθως:

  1. Mε την πιστωτική σας κάρτα. Η πληρωμή γίνεται μέσω του ασφαλούς περιβάλλοντος της τράπεζας Πειραιώς. Κάθε συναλλαγή με πιστωτική κάρτα μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα www.livingzin.gr επεξεργάζεται μέσω του VeriSign Secured, το οποίο παρέχει ένα ασφαλές on-line σύστημα κρυπτογράφησης των προσωπικών και τραπεζικών δεδομένων σας.
  2. Με αντικαταβολή. Πληρωμή τοις μετρητοίς κατά την στιγμή της παράδοσης στον ταχυμεταφορέα (με επιπλέον χρέωση €2,50).
  3. Με κατάθεση ή έμβασμα σε τραπεζικό λογαριασμό. Η κατάθεση-έμβασμα μπορεί να γίνει στους ακόλουθους τραπεζικούς λογαριασμούς με τα τυχόν τραπεζικά έξοδα να επιβαρύνουν εξ ολοκλήρου τον πελάτη:

Tράπεζα Eurobank:

Αριθμός Λογαριασμού: 0026.0117.18.0200640677
IBAN: GR8302601170000180200640677
Δικαιούχοι: Γ. ΣΟΥΛΑΣ – Μ. ΣΚΟΥΜΠΡΗ Ο.Ε.

Τράπεζα Alpha Bank:

Αριθμός Λογαριασμού: 200 00 2002 042810
IBAN: GR02 0140 2000 2000 0200 2042 810
Δικαιούχοι: Γ. ΣΟΥΛΑΣ – Μ. ΣΚΟΥΜΠΡΗ Ο.Ε.

Τράπεζα Αttica:

Αριθμός Λογαριασμού: 85029304
IBAN: GR61 0160 8860 0000 0008 5029 304
Δικαιούχοι: Γ. ΣΟΥΛΑΣ – Μ. ΣΚΟΥΜΠΡΗ Ο.Ε.

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης-εμβάσματος (προς διευκόλυνση της διεκπεραίωσης της παραγγελίας σας, θα πρέπει να καταθέτετε-εμβάζετε επωνύμως ή αναγράφοντας τον αριθμό της παραγγελίας σας) αποστέλλετε αντίγραφο πληρωμής με e-mail στο info@livingzin.gr ή εναλλακτικά μας ειδοποιείτε τηλεφωνικά στο 22 210 73818.
Τα προϊόντα της παραγγελίας σας θα παραμείνουν δεσμευμένα για μία εργάσιμη ημέρα μέχρι την κατάθεση του αντιτίμου.
Προσοχή: η αποστολή των προϊόντων της παραγγελίας γίνεται μόνο μετά την επιβεβαίωση της κατάθεσης.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες φορολογικές διατάξεις, παραστατικά αξίας άνω των 1.500€ (με ΦΠΑ) προς ιδιώτες (Απόδειξη Λιανικής) και παραστατικά αξίας άνω των 3.000€(με ΦΠΑ) προς επαγγελματίες/επιχειρήσεις (Τιμολόγιο Πώλησης) θα πρέπει να εξοφλούνται ΜΟΝΟ με τους παρακάτω τρόπους:

  1. Κατάθεση ή έμβασμα σε τραπεζικό λογαριασμό
  2. Χρέωση σε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα

Παραστατικά προς επαγγελματίες και επιχειρήσεις με Τιμολόγιο Πώλησης αξίας άνω των 500€ και έως 2.999,99€ μπορούν να εξοφλούνται τοις μετρητοίς, αλλά δεν εκπίπτουν από τις δαπάνες του πελάτη.

9. ΕΥΘΥΝΗ ΧΡΗΣΤΗ

Ο χρήστης/πελάτης συμφωνεί και αναλαμβάνει να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες, τις πληροφορίες και τα δεδομένα του ηλεκτρονικού καταστήματος www.livingzin.gr όπως ο νόμος προβλέπει βάσει των κανόνων καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών.
Οι παραγγελίες μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος www.livingzin.gr αποτελούν συνάψεις σύμβασης πωλήσεως εξ αποστάσεως, οι οποίες διέπονται από το νομοθετικό πλαίσιο του Ν. 2251/1994 (όπως αυτός ισχύει σήμερα) και των τροποποιήσεων που αναφέρονται στο ΠΔ 131/2003 (ΦΕΚ Α’ 116/16.05.2003) καθώς και της προσαρμογής της Ελληνικής νομοθεσίας προς την Οδηγία 2011/83/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2011, σχετικά με τα δικαιώματα των καταναλωτών, τη τροποποίηση της οδηγίας 93/13/ΕΟΚ του Συμβουλίου και της οδηγίας 1999/44/ ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και τη κατάργηση της οδηγίας 85/577/ΕΟΚ του Συμβουλίου και της οδηγίας 97/7/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, η οποία δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αριθμό L 304 της 22.11.2011 όπως αυτή τέθηκε σε ισχύ από την 13/06/2014.
Ο χρήστης έχει δικαίωμα σύναψης έγκυρης παραγγελίας μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος, εφόσον είναι δικαιοπρακτικά ικανός τηρώντας τις διατάξεις του Ελληνικού Αστικού Κώδικα (εφόσον έχει συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος ηλικίας και δε τελεί σε δικαστική συμπαράσταση ως προς τη σύναψη σύμβασης πώλησης). Παραγγελίες μπορούν επίσης να πραγματοποιηθούν από νομίμους εκπροσώπους νομικών προσώπων. Η «Γ.ΣΟΥΛΑΣ – Μ. ΣΚΟΥΜΠΡΗ O.E.» επιφυλάσσεται του δικαιώματος να αξιώσει την επιστροφή από τον εποπτεύοντα ή κηδεμόνα τυχόν παραγγελιών που θα πραγματοποιηθούν από δικαιοπρακτικά ανίκανα πρόσωπα.

10. ΧΡΗΣΗ ΕΚΠΤΩΤΙΚΩΝ ΚΟΥΠΟΝΙΩΝ

Τα εκπτωτικά κουπόνια που αποστέλλονται από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα έχουν συγκεκριμένη διάρκεια χρήσης και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τις εκπτωτικές περιόδους ή για προϊόντα που βρίσκονται ήδη σε προσφορά. Επίσης οι εκπτώσεις που δίνονται σε αυτά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εποχιακά εορταστικά προϊόντα (πασχαλινά ή χριστουγεννιάτικα).

11. ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Το livingzin.gr συλλέγει προσωπικά δεδομένα για να σας παρέχει ασφαλείς και κατάλληλες υπηρεσίες πάντοτε με τη συγκατάθεση σας. Τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από εμάς για την επαλήθευση της ταυτότητας σας, την αποστολή/κράτηση της παραγγελίας σας, καθώς και για την άμεση (τηλεφωνική) επικοινωνία μαζί σας και για την ενημέρωση σχετικά με την πορεία της παραγγελίας σας όπως και για εναλλακτικές  προτάσεις σε ζητήματα που προκύπτουν.

Επίσης, με τη συγκατάθεση σας, επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, ώστε να σας αποστέλλονται μηνύματα marketing, newsletter, ενημερωτικά δελτία και προσφορές που σχετίζονται με την επιχείρηση μας και μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Τα στοιχεία αυτά δεν τα μοιραζόμαστε με τρίτους, εκτός από μερικές περιπτώσεις όπου τα διαχειρίζονται αξιόπιστοι συνεργάτες μας, προκειμένου να καταστήσουμε δυνατή την καλύτερη παροχή υπηρεσιών σε εσάς ή για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Τέλος, δύναται χωρίς την δική σας συναίνεση να χρησιμοποιηθούν λόγω νομικών (π.χ. δικαστικής απόφασης) ή άλλων λόγων συμμόρφωσης. Σε καμία άλλη περίπτωση δεν μοιραζόμαστε προσωπικά δεδομένα.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο προστασίας δεδομένων στο info@livingzin.gr.

12. ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ 

Απαγορεύεται αυστηρώς η αντιγραφή και η δημοσιοποίηση εν όλω ή εν μέρει των κειμένων και των φωτογραφιών που περιέχουν τα προϊόντα σύμφωνα με το νόμο προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων και ιδιοκτησίας. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις όπου η δημοσιοποίηση συνοδεύεται από σαφή αναφορά ταυτότητας της πηγής και δεν εμπεριέχει εμπορικό κέρδος. Για την μη τήρηση όσων διευκρινίζονται ανωτέρω η εταιρεία δύναται να προβεί προς πάσα νόμιμη ενέργεια.