Όροι και προϋποθέσεις

Το livingzin.gr είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα έκθεσης και διάθεσης προϊόντων μέσω του Διαδικτύου της ελληνικής ομόρρυθμης εταιρείας «Γ.ΣΟΥΛΑΣ – Μ. ΣΚΟΥΜΠΡΗ O.E.», που εδρεύει στην Αντώνιου 20 και Βύρωνος 11, Χαλκίδα, στην Ελλάδα (ΑΦΜ:998668856 / Δ.Ο.Υ Χαλκίδας).

Προτού περιηγηθείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις που το διέπουν και που εφαρμόζονται ειδικά για τη χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος, που βρίσκεται στην διεύθυνση www.livingzin.gr.

Βεβαιωθείτε ότι συμφωνείτε με τους όρους και προϋποθέσεις που αναγράφονται διότι η τυχόν συναλλαγή σας μαζί μας μέσω της ιστοσελίδας www.livingznv.gr διέπεται από τους συγκεκριμένους όρους και συνεπάγεται την αποδοχή αυτών.

 

1. ΟΡΟΙ

Η «Γ.ΣΟΥΛΑΣ – Μ. ΣΚΟΥΜΠΡΗ O.E.» διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή να ανανεώνει τους όρους και τις προϋποθέσεις των συναλλαγών, που γίνονται μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος.
Η «Γ.ΣΟΥΛΑΣ – Μ. ΣΚΟΥΜΠΡΗ O.E.» αναλαμβάνει την υποχρέωση να ενημερώνει τους χρηστές για τυχόν τροποποιήσεις καθώς και για οποιαδήποτε αλλαγή, μέσω της ιστοσελίδας www.livingzin.gr
Διευκρινίζεται ότι η αλλαγή όρων δεν ισχύει για παραγγελίες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

 

2. ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η «Γ.ΣΟΥΛΑΣ – Μ. ΣΚΟΥΜΠΡΗ O.E.» δεσμεύεται ως προς την πληρότητα και την εγκυρότητα των πληροφοριών που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα www.livingzin.gr,τόσο σε ότι αφορά την αναγραφή των βασικών χαρακτηριστικών που περιγράφονται σε κάθε προϊόν που διαθέτει, όσο και για την ακρίβεια των στοιχείων που αφορούν τις παρεχόμενες υπηρεσίες, από το ηλεκτρονικό κατάστημα www.livingzin.gr , πάντα με την επιφύλαξη για τυχόν τεχνικών ή τυπογραφικών λαθών, που έχουν διαφύγει της προσοχής ή έχουν προκύψει ακούσια ή λόγω τυχόν διακοπών λειτουργίας της ιστοσελίδας για λόγους ανωτέρας βίας.

 

3. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Η «Γ.ΣΟΥΛΑΣ – Μ. ΣΚΟΥΜΠΡΗ O.E.» εγγυάται την έγκαιρη ενημέρωση των τελικών καταναλωτών περί της μη διαθεσιμότητας προϊόντων. Το ηλεκτρονικό κατάστημα της «Γ.ΣΟΥΛΑΣ – Μ. ΣΚΟΥΜΠΡΗ O.E.» δεν φέρει ευθύνη για τυχόν τεχνικά προβλήματα που μπορεί να παρουσιασθούν στους χρήστες όταν επιχειρούν την πρόσβαση στην ηλεκτρονική σελίδα www.livingzin.gr και κατά την διάρκεια αυτής και έχουν σχέση με τη λειτουργία ή συμβατότητα της δικής τους υποδομής με τη χρήση του δικτυακού τόπου.

 

4. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

Όλο το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού καταστήματος, συμπεριλαμβανομένων των διακριτικών τίτλων, σημάτων, εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων κ.λ.π. αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της «Γ.ΣΟΥΛΑΣ – Μ. ΣΚΟΥΜΠΡΗ O.E.» και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων ή πνευματική ιδιοκτησία τρίτων για την οποία η «Γ.ΣΟΥΛΑΣ – Μ. ΣΚΟΥΜΠΡΗ O.E.» έχει λάβει άδεια χρήσης για τις δικές της αποκλειστικά ανάγκες και για τη λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος. Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, μεταφορά ή δημιουργία παράγωγης εργασίας με βάση το περιεχόμενο αυτό ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό πάροχο του ηλεκτρονικού καταστήματος. Η αναπαραγωγή, επανέκδοση, φόρτωση, ανακοίνωση, διάδοση ή μετάδοση, καθώς και οποιαδήποτε άλλη χρήση του περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης έγγραφης συναίνεσης της «Γ.ΣΟΥΛΑΣ – Μ. ΣΚΟΥΜΠΡΗ O.E.» ή οποιουδήποτε άλλου δικαιούχου των πνευματικών δικαιωμάτων. Τα ονόματα, εικόνες, λογότυπα και διακριτικά γνωρίσματα που παρατίθενται και περιγράφουν το ηλεκτρονικό κατάστημα με το εμπορικό σήμα livingzin ή τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της «Γ.ΣΟΥΛΑΣ – Μ. ΣΚΟΥΜΠΡΗ O.E.» ή τρίτων μερών αποτελούν περιουσιακά στοιχεία της «Γ.ΣΟΥΛΑΣ – Μ. ΣΚΟΥΜΠΡΗ O.E.» ή των τρίτων μερών αντίστοιχα, προστατευόμενα από τους σχετικούς νόμους περί εμπορικών σημάτων. Η χρήση τους στον ηλεκτρονικό κατάστημα δεν παρέχει ουδαμώς άδεια ή δικαίωμα χρήσης τους από τρίτους.

 

5. ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Για να εκτελέσετε τις παραγγελίες σας μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος αρκεί απλά να πλοηγηθείτε στις κατηγορίες μας και να επιλέξετε τα προϊόντα που σας ενδιαφέρουν. Στη συνέχεια να τα προσθέσετε στο ηλεκτρονικό καλάθι αγορών σας και τέλος να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας, δίνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία, την διεύθυνση παράδοσης και τον τρόπο πληρωμής.

H Γ. ΣΟΥΛΑΣ – Μ.ΣΚΟΥΜΠΡΗ Ο.Ε  δεσμεύεται ως προς την ακρίβεια, την αλήθεια και την πληρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.livingzin.gr, σε ότι αφορά την ταυτότητα της “Γ. ΣΟΥΛΑΣ – Μ.ΣΚΟΥΜΠΡΗ Ο.Ε” όσο και τις παρεχόμενες μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος, συναλλαγές.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα www.livingzin.gr καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Παρόλα αυτά και στα πλαίσια της καλής πίστης, δεν ευθύνεται και δεν δεσμεύεται από καταχωρήσεις ηλεκτρονικών δεδομένων που έγιναν εκ σφάλματος/παραδρομής κατά την κοινή πείρα και δικαιούται να προβαίνει σε διόρθωση αυτών οποτεδήποτε αντιληφθεί την ύπαρξή τους.

Μετά την καταχώρηση της παραγγελίας σας αποστέλλεται αυτοματοποιημένο e-mail το οποίο αναφέρει τις λεπτομέρειες της παραγγελίας, χρησιμοποιείται ως επιβεβαίωση παραγγελίας και συνάπτεται ως σύμβαση μεταξύ των δύο μερών.

Σε περίπτωση που δεν λάβετε σχετικό e-mail επιβεβαίωσης της παραγγελίας σας ή ειδοποίησή μας μέσω τηλεφώνου, αποτελεί υποχρέωσή σας να μας ενημερώνετε χωρίς καθυστέρηση, καθώς πιθανώς να υπάρχει πρόβλημα με τα στοιχεία επικοινωνίας που έχετε δηλώσει. Το www.livingzin.gr ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση που έχετε καταχωρίσει λανθασμένα τα στοιχεία επικοινωνίας σας με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η επικοινωνία μαζί σας.

Σε περίπτωση που στην παραγγελία προκύψει εκκρεμότητα τότε θα αποστέλλεται αντίστοιχο e-mail ή/και sms. Εναλλακτικά πραγματοποιείται τηλεφωνική επικοινωνία, στα τηλέφωνα που έχουν υποβληθεί από τον χρήστη κατά την εγγραφή ή καταχώριση της παραγγελίας του στο www.livingzin.gr

 

6. ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ.

ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ:

Η εγγύηση ισχύει από την αρχική ημερομηνία αγοράς του προϊόντος και εφόσον έχει αγοραστεί από το ηλεκτρονικό κατάστημα www.livingzin.gr. Για λόγους εξακρίβωσης της ημερομηνίας αγοράς, είναι απαραίτητο να κρατήσετε την απόδειξη αγοράς, όπου αναγράφεται ρητά η ημερομηνία αγοράς.
Δεν εμπίπτουν στο πλαίσιο της εγγύησης ζημίες οι οποίες προκαλούνται από τις εξής αιτίες: Εσφαλμένη συναρμολόγηση, ακατάλληλη χρήση ή αποθήκευση και εσφαλμένος ή απρόσεκτος χειρισμός, χρήση πλην της οικιακής, εκτός αν προβλέπεται τέτοια από τον κατασκευαστή, έλλειψη καθαριότητας, αμυχές/χτυπήματα ή κάθε άλλου είδους ατυχήματα, επισκευές που δεν εκτελούνται με τον ενδεικνυόμενο τρόπο και χρήση μη γνήσιων ανταλλακτικών, φυσιολογική φθορά, χημικές ή φυσικές επιδράσεις στις επιφάνειες των προϊόντων, παράβλεψη των οδηγιών χρήσης του κατασκευαστή όπως αυτές αναγράφονται στην συσκευασία.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί από εξειδικευμένο υπάλληλο τoυ ηλεκτρονικού καταστήματος ελάττωμα κάποιου προϊόντος ή εξαρτήματος αυτού, το ηλεκτρονικό κατάστημα www.livingzin.gr θα προβεί στη διόρθωση ή επισκευή του προβλήματος. Εφόσον κριθεί απαραίτητο μπορεί να γίνει αντικατάσταση του ελαττωματικού τμήματος ή/και ολόκληρου του προϊόντος. Εάν το ελαττωματικό προϊόν δεν ανήκει πλέον στη συλλογή των προϊόντων livingzin, τo κατάστημα livingznv ή το ηλεκτρονικό κατάστημα www.livingzin.gr θα φροντίσουν για την αντικατάστασή του με άλλο ομοίων ιδιοτήτων και τιμής.

 

7. ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

Μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να ακυρώσετε μια παραγγελία που έχετε κάνει εφόσον δεν την έχετε παραλάβει επικοινωνώντας με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών μέσω e-mail info@livingzin.gr ή τηλεφωνικώς στο 22 210 73818.

 

8. ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Η πληρωμή στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.livingzin.gr αφορά στην εξόφληση των προϊόντων της παραγγελίας καθώς επίσης και στα έξοδα αποστολής αυτών.
Μία παραγγελία μπορεί να εξοφληθεί κατευθείαν μέσω του www.livingzin.gr ακολούθως:

  1. Mε την πιστωτική σας κάρτα. Η πληρωμή γίνεται μέσω του ασφαλούς περιβάλλοντος της τράπεζας Πειραιώς. Κάθε συναλλαγή με πιστωτική κάρτα μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα www.livingzin.gr επεξεργάζεται μέσω του VeriSign Secured, το οποίο παρέχει ένα ασφαλές on-line σύστημα κρυπτογράφησης των προσωπικών και τραπεζικών σας δεδομένων.
  2. Με αντικαταβολή – (πληρωμή μετρητών την στιγμή της παράδοσης στον courier με επιπλέον χρέωση €2,00).
  3. Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό. Η κατάθεση μπορεί να γίνει στους ακόλουθους τραπεζικούς λογαριασμούς:

Tράπεζα Eurobank:

Αριθμός Λογαριασμού: 0026.0117.18.0200640677
IBAN: GR8302601170000180200640677
Δικαιούχοι: Γ. ΣΟΥΛΑΣ – Μ. ΣΚΟΥΜΠΡΗ Ο.Ε.

Τράπεζα Πειραιώς:

Αριθμός Λογαριασμού: 51 6608 4487 523
IBAN: GR81 0172 1660 0051 6608 4487 523
Δικαιούχοι: Γ. ΣΟΥΛΑΣ – Μ. ΣΚΟΥΜΠΡΗ Ο.Ε.

Τράπεζα Alpha Bank:

Αριθμός Λογαριασμού: 200 00 2002 042810
IBAN: GR02 0140 2000 2000 0200 2042 810
Δικαιούχοι: Γ. ΣΟΥΛΑΣ – Μ. ΣΚΟΥΜΠΡΗ Ο.Ε.

Τράπεζα Αttica:

Αριθμός Λογαριασμού: 85029304
IBAN: GR61 0160 8860 0000 0008 5029 304
Δικαιούχοι: Γ. ΣΟΥΛΑΣ – Μ. ΣΚΟΥΜΠΡΗ Ο.Ε.

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης στέλνετε αντίγραφο πληρωμής με e-mail στο info@livingzin.gr ή εναλλακτιά μας ειδοποιείτε τηλεφωνικά στο 22 210 73818.
Τα προϊόντα της παραγγελίας σας θα παραμείνουν δεσμευμένα για μια εργάσιμη ημέρα μέχρι την κατάθεση του αντιτίμου.
Προσοχή: η αποστολή των προϊόντων της παραγγελίας γίνεται μόνο μετά την επιβεβαίωση της κατάθεσης.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες φορολογικές διατάξεις, παραστατικά αξίας άνω των 1.500€ (με ΦΠΑ) προς ιδιώτες (Απόδειξη Λιανικής) και παραστατικά αξίας άνω των 3.000€(με ΦΠΑ) προς επαγγελματίες/επιχειρήσεις (Τιμολόγιο Πώλησης) θα πρέπει να εξοφλούνται ΜΟΝΟ με τους παρακάτω τρόπους:

  1. Κατάθεση/ έμβασμα σε τραπεζικό λογαριασμό
  2. Χρέωση σε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα

Παραστατικά προς επαγγελματίες/επιχειρήσεις με Τιμολόγιο Πώλησης αξίας άνω των 500€ και έως 2.999,99€ μπορούν να εξοφλούνται και με Μετρητά, αλλά δεν εκπίπτουν από τις δαπάνες του πελάτη.

 

9. ΕΥΘΥΝΗ ΧΡΗΣΤΗ

Ο χρήστης/πελάτης συμφωνεί και αναλαμβάνει να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες, τις πληροφορίες και τα δεδομένα του ηλεκτρονικού καταστήματος www.livingzin.gr όπως ο νόμος προβλέπει βάσει των κανόνων καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών.
Οι παραγγελίες μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος www.livingzin.gr αποτελούν συνάψεις σύμβασης πωλήσεως εξ αποστάσεως, οι οποίες διέπονται από το νομοθετικό πλαίσιο του Ν. 2251/1994 (όπως αυτός ισχύει σήμερα) και των τροποποιήσεων που αναφέρονται στο ΠΔ 131/2003 (ΦΕΚ Α’ 116/16.05.2003) καθώς και της προσαρμογής της Ελληνικής νομοθεσίας προς την Οδηγία 2011/83/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2011, σχετικά με τα δικαιώματα των καταναλωτών, τη τροποποίηση της οδηγίας 93/13/ΕΟΚ του Συμβουλίου και της οδηγίας 1999/44/ ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και τη κατάργηση της οδηγίας 85/577/ΕΟΚ του Συμβουλίου και της οδηγίας 97/7/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, η οποία δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αριθμό L 304 της 22.11.2011 όπως αυτή τέθηκε σε ισχύ από την 13/06/2014.
Ο χρήστης έχει δικαίωμα σύναψης έγκυρης παραγγελίας μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος, εφόσον είναι δικαιοπρακτικά ικανός τηρώντας τις διατάξεις του Ελληνικού Αστικού Κώδικα (εφόσον έχει συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος ηλικίας και δε τελεί σε δικαστική συμπαράσταση ως προς τη σύναψη σύμβασης πώλησης). Παραγγελίες μπορούν επίσης να πραγματοποιηθούν από νομίμους εκπροσώπους νομικών προσώπων. Η «Γ.ΣΟΥΛΑΣ – Μ. ΣΚΟΥΜΠΡΗ O.E.» επιφυλάσσεται του δικαιώματος να αξιώσει την επιστροφή από τον εποπτεύοντα ή κηδεμόνα τυχόν παραγγελιών που θα πραγματοποιηθούν από δικαιοπρακτικά ανίκανα πρόσωπα.

10. ΧΡΗΣΗ ΕΚΠΤΩΤΙΚΩΝ ΚΟΥΠΟΝΙΩΝ

Τα εκπτωτικά κουπόνια που αποστέλλονται από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα έχουν συγκεκριμένη διάρκεια χρήσης και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τις εκπτωτικές περιόδους ή για προϊόντα που βρίσκονται ήδη σε προσφορά. Επίσης οι εκπτώσεις που δίνονται σε αυτά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εποχιακά εορταστικά προϊόντα (πασχαλινά ή χριστουγεννιάτικα).

11. ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Το livingzin.gr συλλέγει προσωπικά δεδομένα για να σας παρέχει ασφαλείς και κατάλληλες υπηρεσίες πάντοτε με τη συγκατάθεση σας. Τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από εμάς για την επαλήθευση της ταυτότητας σας, την αποστολή/κράτηση της παραγγελίας σας, καθώς και για την άμεση (τηλεφωνική) επικοινωνία μαζί σας και για την ενημέρωση σχετικά με την πορεία της παραγγελίας σας όπως και για εναλλακτικές  προτάσεις σε ζητήματα που προκύπτουν.

Επίσης με τη συγκατάθεση σας επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα ώστε να σας αποσταλλούν μηνύματα marketing, newsletter, ενημερωτικά δελτία και προσφορές που σχετίζονται με την επιχείρηση μας και μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Τα στοιχεία αυτά δεν μοιράζονται με τρίτους εκτός από μερικές περιπτώσεις όπου τα διαχειρίζονται αξιόπιστοι συνεργάτες μας προκειμένου να καταστήσουμε δυνατή την καλύτερη παροχή υπηρεσίας σε εσάς ή να βελτιώσουμε την εμπειρία των πελατών μας. Τέλος δύναται χωρίς την δική σας συναίνεση να χρησιμοποιηθούν λόγω νομικών (πχ δικαστικής απόφασης) ή άλλων λόγων συμμόρφωσης. Σε καμία άλλη περίπτωση δεν μοιράζομαστε προσωπικά δεδομένα.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο Προστασίας δεδομένων στο info@livingzin.gr.